Privatumo politika

PRIVATUMO POLITIKA

UAB „EKOKLIMA“

Šioje Privatumo politikoje nurodome, kaip mes tvarkome klientų bei interneto svetainės www.ekoklima.lt lankytojų asmens duomenis (pvz., kaip renkame, naudojame, saugojame asmens duomenis). Taip pat, pateikiame informaciją apie Jūsų, kaip duomenų subjekto, teises. UAB „Ekoklima“ yra duomenų valdytojas ir yra atsakingas už Jūsų asmeninės informacijos rinkimą, naudojimą, atskleidimą, saugojimą bei apsaugą pagal Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą, vidaus politiką ir taisykles bei taikomus nacionalinius teisės aktus.

Jūsų sutikimas

Sutikdami su šia Privatumo politika, Jūs sutinkate, kad jūsų Asmens duomenys būtų naudojami siekiant įvykdyti jūsų užsakymus, nepriklausomai nuo to, ar užsakote prekes/paslaugas tiesiogiai iš mūsų ar mūsų prekes/paslaugas parduodančių partnerių.

Jūs suteikiate mums teisę rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti jūsų Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šioje Privatumo politikoje ir kituose mūsų dokumentuose.

Duomenų valdytojo tapatybė ir kontaktiniai duomenys

UAB „Ekoklima“, Jubiliejaus 2B, Jakai, Klaipėdos raj.

Su mumis galite susisiekti: el.paštu ekoklima@ekoklima.lt , interneto svetainėje: www.ekoklima.lt .

Renkami Jūsų asmens duomenys

Interneto svetainėje www.ekoklima.lt:

  • Jūsų kompiuterio duomenys, duomenys apie Jūsų apsilankymus šioje interneto svetainėje bei naudojimąsi šia interneto svetaine (Jūsų IP adresas, geografinė vieta, naršyklės tipas, vieta, iš kur buvote nukreiptas, Jūsų lankymosi trukmė ir puslapių peržiūros skaičius);
  • visi duomenys, kuriuos Jūs suteikiate mums, užpildydami susisiekimo su mumis formą, esančią internetinėje svetainėje.

Taip pat renkami Jūsų duomenys gavus iš Jūsų užklausas el.paštu ar telefonu:

  • Jūsų vardas, pavardė, telefono numeris, el.paštas, gyvenamoji vieta.

Taip pat visi kiti duomenys, kuriuos savo pasirinkimu pateikiate mums (pvz. socialiniuose tinkluose ar parodų metu).

Kiek laiko mes saugome Jūsų duomenis?

Mes turime teisę bei teisės aktais nustatytą pareigą kaupti visus Jūsų mums pateiktus duomenis. Mes kaupiame Jūsų informaciją, kurios duomenis saugome ne ilgiau nei 3 metus po to kai jūs nebeatliekate jokių aktyvių veiksmų internetinėje svetainėje ar po prekės/paslaugos suteikimo. Gavus Jūsų sutikimą, galime sutarti ir dėl kitokio saugojimo laikotarpio.

Kur mes apdorojame Jūsų duomenis?

Kad galėtume vykdyti savo veiklą, Jūsų asmens duomenis turime tvarkyti pagal šioje Privatumo politikoje nurodytas sąlygas. Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis ES.

Kaip mes naudojame Jūsų duomenis?

  • Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis atsižvelgdami į teisės aktuose nustatytus reikalavimus, kurie apibrėžti LR Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme bei kituose taikytinuose teisės aktuose.
  • Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis vadovaudamiesi teisėtais interesais. Teisėti interesai – tai išsamiai apsvarstyti mūsų įmonės interesai, reikalingi vykdant mūsų veiklą, informacijos ir sistemų saugumą (programinė įranga, apsauganti duomenų praradimą, apsauga nuo kenkėjiškų programų, tinklo saugumas). Siekiant užtikrinti, kad mūsų interesai yra suderinti su Jūsų interesais, atliekame kiekvienos tvarkymo operacijos, kuri pagrįsta teisėtu interesu, reikalingumo įvertinimą.
  • Vadovaudamiesi savo teisėtu interesu, mes tvarkome Jūsų asmens duomenis siekiant pateikti geriausiai Jūsų poreikius atitinkančius mūsų produktų bei paslaugų pasiūlymus.
  • Jei norite atsisakyti mūsų tiesioginės rinkodaros pranešimų, bet kuriuo metu informuokite nurodytais kontaktais apie tai, kad nepageidaujate, kad Jūsų kontaktiniai duomenys būtų naudojami tiesioginei rinkodarai.
  • Visais atvejais mes atsižvelgiame į Jūsų interesus bei teises, suteiktas duomenų apsaugos teisės aktais, kai Jūsų asmens duomenis tvarkome vadovaujantis mūsų teisėtu interesu. Jūsų privatumo teisės yra visuomet užtikrintos apsaugos priemonėmis bei suderintos su Jūsų teisėmis bei laisvėmis. Jūs turite teisę pareikšti nesutikimą su Jūsų asmens duomenų tvarkymu mūsų teisėto intereso tikslu. Jei norite pareikšti nesutikimą, prašome kreiptis ankščiau nurodytais kontaktais. Jeigu Jūsų pareikštas nesutikimas yra motyvuotas, mes galime sustabdyti Jūsų duomenų tvarkymą dėl nurodytų priežasčių.

Įsipareigojame niekada neperduoti jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • jei yra jūsų sutikimas Asmens duomenų atskleidimui;
  • teikiant paslaugas – mūsų partneriams, teikiantiems produktų pristatymo/montavimo ar kitas jūsų užsisakytas paslaugas. Šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti. Jūsų duomenų saugumo reikalavimas keliamas visiems su mumis dirbantiems paslaugų teikėjams;
  • teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką.

Jūsų teisės

  • Jūs turite teisę pateikti prašymą dėl Jūsų duomenų tvarkymo UAB „Ekoklima“, Jubiliejaus 2B, Jakai, Klaipėdos raj. Su mumis galite susisiekti: el.paštu ekoklima@ekoklima.lt.
  • Jūsų prašymai išnagrinėjami per vieną mėnesį.
  • Jūs turite teisę bet kuriuo metu susipažinti su savo asmens duomenimis, tikslais, kuriais jie tvarkomi, šaltiniais, gavėjais, saugojimo laikotarpiu bei teisėmis, įskaitant teisę gauti Jūsų asmens duomenų, kuriuos tvarkome, kopiją.
  • Jūs turite teisę į savo duomenų, kuriuos tvarkome turėdami Jūsų sutikimą ir kurie apdorojami automatiškai, perkeliamumą. Mes pateiksime Jums duomenis automatizuotai nuskaitomu Excel formato dokumentu, kad galėtumėte juos saugoti ar atskleisti kitiems paslaugų teikėjams. Jūs taip pat galite kreiptis, kad pateiktume Jūsų asmens duomenis kitam duomenų valdytojui, tačiau mes tai galime padaryti tik tuo atveju, jei duomenų perdavimas yra techniškai įmanomas.
  • Jūs turite teisę apriboti Jūsų duomenų tvarkymą. Tai reiškia, kad mes saugosime Jūsų duomenis, bet jų nenaudosime.
  • Jūs turite teisę kreiptis, kad būtų ištrinti Jūsų asmens duomenys. Kreiptis reikėtų anksčiau nurodytais kontaktais.
  • Jūs turite teisę susisiekti su mumis bet kuriuo metu, jei manote, kad pažeidėme duomenų apsaugos įstatyme nustatytas Jūsų teises.

Slapukų naudojimas

Slapukai – tai nedidelės tekstinės rinkmenos, įkeliamos į Jūsų kompiuterį, kad būtų surinkta standartinė interneto žurnalo informacija bei informacija apie lankytojų elgesį. Ši informacija naudojama, pavyzdžiui, stebėti lankytojų veiklą interneto svetainėje bei rengti statistines ataskaitas apie aktyvumą svetainėje. Jūs galite išjungti slapukų naudojimą, tačiau visų slapukų blokavimas turės neigiamą įtaką galimybei naudotis daugeliu interneto svetainių, įskaitant šią.

Mes naudojamės slapukais siekdami nustatyti mūsų auditorijos dydį ir vartojimo įpročius mūsų interneto svetainėse. Slapukais gaunamą informaciją mes naudojame jūsų vartojimo įpročių stebėsenai siekiant pateikti būtent jums aktualų turinį ir tobulinti tinklalapius pagal jūsų pageidavimus.

Mūsų naudojami slapukai:

_ga, _gat, _gid – tai yra analinitiniai Google Analytics slapukai, kurie seka vartotojo veiksmus interneto svetainėje bei renka ir saugo informaciją apie vartotojų elgseną bei patį vartotoją (slapukas nerenka jokių asmens duomenų, o suteikia kiekvienam vartotojui iD pagal savo apskaitą). Duomenys, gauti šių slapukų pagalba, naudojami interneto svetainės veikimui gerinti pagal vartotojų poreikius. Šiuos duomenis laikys Google remiantis Google privatumo politika.

Norėdami atsisakyti, kad Google Analytics registruotų jūsų naršymą interneto svetainėse, apsilankykite puslapyje http:/tools.google.com/dlpage/gaoptout .

pll_language – slapukas, išsaugantis vartotojo pasirinktą internetinio puslapio www.ekoklima.lt kalbą.

Slapukai taip pat naudojami susisiekimo su mumis formos modulyje saugos mechanizmui.

Trečiųjų šalių paslaugos

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių.

Interneto svetainėje www.ekoklima.lt pateikiama svetainės „YouTube“ vaizdo įrašų. Paslaugos teikėjas „YouTube“ kontroliuoja visą informaciją, surinktą asmenims peržiūrint jam priklausantį turinį. Paslaugų teikėjo „YouTube“ privatumo politika yra pateikiama adresu https://www.google.co.uk/intl/en-GB/policies/privacy/

Kaip valdyti slapukus?

Slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. Galite ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi.

Slapukų valdymas Jūsų naršyklėje

Daugumoje naršyklių galima:

  • patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus
  • blokuoti trečiųjų šalių slapukus
  • blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių
  • blokuoti visų slapukų siuntimą
  • uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant mūsų svetainę) neveiks tinkamai. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės mūsų interneto svetaine.

Kaip pašalinti slapukus?

Jeigu jums reikia išsamesnės informacijos apie slapukus, apsilankykite interneto svetainėje www.aboutcookies.org (angl.)